Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μετά από τη διερεύνηση από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δύο υποθέσεων ιστοσελίδων που παρείχαν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων χωρίς τις νόμιμες άδειες.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση στοιχείων-καταγγελιών, εντοπίστηκαν οι δύο ιστοσελίδες και ταυτοποιήθηκαν οι χώρες αδειοδότησης των εταιρειών, στο εξωτερικό, ενώ για την διερεύνηση της υπόθεσης διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων των υποθέσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημέρωση της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες, ενώ οι επίμαχες ιστοσελίδες υπάχθηκαν στον κατάλογο (Blacklist), που τηρεί η Επιτροπή, προκειμένου να μην επιτρέπεται από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου η πρόσβαση σε ιστοσελίδες μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος οι έλεγχοι για τον παράνομο στοιχηματισμό έχουν ενταθεί λόγω της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης