Την άποψη ότι η εφαρμογή των προνομοθετημένων για το 2019 μέτρων, στα οποία περιλαμβάνεται και η περικοπή των συντάξεων, θα ελευθερώσει δημοσιονομικό χώρο για φορο-ελαφρύνσεις, διατύπωσε εκ νέου ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Τζέρι Ράις, τα μέτρα του 2019 έχουν συμφωνηθεί εδώ και καιρό, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να εκπέμψει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και να προχωρήσει σε πολιτικές που ωφελούν μεγαλύτερο μέρος του κοινωνικού συνόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, ο δημοσιονομικός χώρος που θα ελευθερωθεί από την προνομοθετημένη περικοπή των συντάξεων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί υπέρ των μη συνταξιούχων και για την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους.

Ωστόσο ο Τζέρι Ράις, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι το ΔΝΤ δεν έχει πλέον σε ισχύ κάποιο οικονομικό πρόγραμμα με την Ελλάδα, επομένως η βασική συζήτηση γίνεται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων. “Εμείς βοηθάμε στην εποπτεία”, συμπλήρωσε.

Οι ελληνικές αρχές «έχουν εύρος επιλογών» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους
Αναφορικά με την επαναγορά του δανείου του ΔΝΤ από την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες των συζητήσεων και πως το “buy back” είναι απόφαση των ελληνικών αρχών η οποία θα ληφθεί με βάση το πρόγραμμα διαχείρισης υποχρεώσεων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, Οι ελληνικές αρχές «έχουν εύρος επιλογών» και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση του Eurogroup για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αλλά και χάρη στο “μαξιλάρι” ρευστότητας, επομένως έχει περιθώριο να είναι υπομονετική μέχρι να αποφασίσει το ποια είναι η πιο προνομιακή για αυτήν επιλογή, αναφορικά με το δάνειο του ΔΝΤ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης