Δραπετσώνα: Εντοπίσθηκε αποθήκη με μεγάλο αριθμό απομιμητικών ειδών

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 17:33
Δραπετσώνα: Εντοπίσθηκε αποθήκη με μεγάλο αριθμό απομιμητικών ειδών

Eργαστήριο - αποθήκη, με μεγάλο αριθμό απομιμητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στη Δραπετσώνα μετά από ειδική επιχείρηση της αστυνομίας.

Συνελήφθησαν πέντε άτομα, εκ των οποίων τρεις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, παράβαση του Αγορανομικού Κώδικα και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, αναφορικά με χώρο στη Δραπετσώνα ο οποίος χρησιμοποιείται ως εργαστήριο απομιμητικών προϊόντων, εντοπίσθηκε ισόγεια οικία στην περιοχή, εντός της οποίας μετά από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

-30.965 τεμάχια απομιμητικών ειδών (υποδήματα, μπλούζες, ζώνες, γιλέκα, καπέλα, μαντήλια, μαγιό, βραχιόλια και σήματα)

-2 πρέσες και 2 σίδερα χειρός, επικόλλησης σημάτων

-ποσότητα κάνναβης βάρους 702 γραμμαρίων

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα και Γιάννης Γλύκας, δήλωσαν: «Η ευκολία που κρίθηκαν μη γνήσια τα προϊόντα από ένα πρόσωπο σε ελάχιστο χρόνο, αλλά και η καταστροφή αυτών, στερεί τη δυνατότητα ανάδειξης βασικών υπερασπιστικών επιχειρημάτων από τους κατηγορούμενους! Οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ουδόλως σχετίζονται με τις αποδιδόμενες κατηγορίες καθώς καμία έννομη σχέση δεν τους συνδέει με ό,τι φέρεται παράνομο ανευρεθέν εντός της αποθήκης».

 

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019, 19:40