Την ανάγκη για άμεση και δραστική μείωση της υπερβολικής φορολογίας που έχει επιβληθεί στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα γενικότερα, ανέδειξε η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψη του προεδρείου της στο Βερολίνο, στο πλαίσιο των συναντήσεών της με την πλειονότητα των κομμάτων της ομοσπονδιακής Γερμανικής Βουλής και τη Συνομοσπονδία Ενώσεων Εργοδοτών Γερμανίας (BDA).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ΕΕΝΕ εκπροσώπησαν ο α΄αντιπρόεδρος της Ένωσης, Κρίστιαν Χατζημηνάς και ο Αρμόδιος Γιαννίδης, οι οποίοι ηγήθηκαν της αποστολής στο Βερολίνο για την προώθηση των θέσεων της Ένωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος της επίσκεψης της ΕΕΝΕ στο Βερολίνο ήταν να εμβαθυνθεί και να διευρυνθεί η πληροφόρηση των κυριότερων Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας σχετικά με τη δομή, την πρόοδο και δυναμική της ελληνικής οικονομίας, από καθαρή επιχειρηματική άποψη.

Παράλληλα, το Προεδρείο της ΕΕΝΕ κατέθεσε και ανέλυσε τις προτάσεις της Ένωσης για στοχευμένες μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν σε γρηγορότερη ανάπτυξη με βιώσιμους όρους – με άρμα την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.

Ειδικότερα, έμφαση δόθηκε στην άμεση και δραστική μείωση της υπερβολικής φορολογίας για τα νομικά πρόσωπα, είτε με τη μείωση των απαιτούμενων πλεονασμάτων προκειμένου να τονωθεί η πραγματική οικονομία με φορολογικές ελαφρύνσεις στις επιχειρήσεις, είτε μέσω της εισαγωγής καινούργιου οριακού φόρου 10% στο επιπλέον παραγόμενο εισόδημα από το 2018 και μετά, καθώς επίσης και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την επιπλέον μισθολογική δαπάνη μισθών από τα νομικά πρόσωπα. Οι τελευταίες προτάσεις αποτελούν πάγια θέση της ΕΕΝΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, με απώτερο σκοπό τη μείωση της φορολογίας χωρίς να υπάρξει ρίσκο μείωσης των φορολογικών εσόδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι θέσεις της EENE, αναλύθηκαν διεξοδικά και αντιμετωπίστηκαν με πνεύμα κατανόησης από τους εκπροσώπους των κομμάτων της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «αναφορά έγινε στη σημασία τέτοιων παρεμβάσεων και σε άλλες χώρες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν και εκείνες το διττό πρόβλημα της αναιμικής ανάπτυξης και του βάρους της εξυπηρέτησης μεγάλου χρέους.

Πρόκειται για ένα φαύλο κύκλο αφού η συνεπακόλουθη αδυναμία μείωσης φόρων δυσχεραίνει και δεν καθιστά πιο εύκολη την αποπληρωμή αυτών των χρεών, όπως αντιθέτως θα συνέβαινε εάν ακολουθούνταν πολιτικές που θα πέρναγαν μέσα από το δρόμο της δυναμικής ανάπτυξης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης