«Επιτέλους, ένα θετικό φορολογικό νομοσχέδιο αλλά ξεχάσαμε την απλοποίηση» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση του σχεδίου νόμου, με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί πως τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που αναφέρονται στη φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, στα κίνητρα για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και επενδύσεων, στα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και της ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και στις παρεμβάσεις υπέρ της διαφάνειας και του περιορισμού της φοροδιαφυγής, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, μεγάλη παράλειψη αποτελεί η δημιουργία ενός απλοποιημένου και κωδικοποιημένου συστήματος διατάξεων, που θα διευκόλυνε τη φορολογική και νομική συμμόρφωση των επιχειρήσεων καθώς και το έργο ελέγχου των φορολογικών αρχών.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σταύρος Καφούνης δήλωσε πως «μετά από δέκα χρόνια συνεχών φορολογικών νομοσχεδίων, που επιβάρυναν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, επιτέλους βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νομοσχέδιο που στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και δίνει άμεσα κίνητρα για τη δημιουργία πλούτου. Ελπίζουμε τα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία της αγοράς, να κινούνται και αυτά προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός φιλοεπενδυτικού κλίματος, με ταυτόχρονη ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και απενοχοποίηση της έννοιας του κέρδους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης