«Εδώ και 70 μήνες ο e-ΕΦΚΑ δεν εφαρμόζει τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/16 για την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου ασφάλισης. Παρανομεί, δεν υπολογίζει ως προσαύξηση τον παράλληλο χρόνο στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη, για τον οποίον χρόνο ο εκάστοτε ασφαλισμένος έχει πληρώσει εισφορές. Εδώ και 70 μήνες παραμυθιάζονται οι συνταξιούχοι ότι εκκρεμεί το λογισμικό δήθεν και αυτός είναι ο λόγος ο οποίος δεν ολοκληρώνεται η σύνταξή τους».

Τα πιο πάνω αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι «πέρασαν δύο Διοικητές από τον e-ΕΦΚΑ, πρώην Χάλαρης Χρήστος και νυν Δουφεξής Παναγιώτης, πέρασαν δύο Υπουργοί της κυβέρνησης από το Υπουργείο Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Κωστής Χατζηδάκης. Και το άλλοθι δια στόματος Υπουργών και Διοικητών e-ΕΦΚΑ ήταν και είναι η «έλλειψη λογισμικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΕΝΔΙΣΥ τονίζει επίσης:

«Ντροπή για τους συνταξιούχους των 500€-600€-700€ που περιμένουν 70 μήνες να ολοκληρωθεί η σύνταξή τους και αυτοί δεν είναι λίγοι, ανέρχονται σε 80.000. Υποχρεώνονται να πληρώσουν αυξημένα ενοίκια, αυξημένα τιμολόγια ΔΕΗ, αυξημένα φάρμακα, αυξημένα ήδη πρώτης ανάγκης και προσπαθούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους για να μην χαρακτηριστούν αναξιοπρεπείς.

Έχουμε δηλώσει πολλές φορές ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες. Απαιτούν να ολοκληρωθεί η σύνταξή τους, να τους δωθούν τα αναδρομικά τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης