Εντοπισμός και δεύτερου εργοστασίου επεξεργασίας καπνικών προϊόντων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 19:12
Εντοπισμός και δεύτερου εργοστασίου επεξεργασίας καπνικών προϊόντων
Εντοπίστηκε και δεύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας καπνικών προϊόντων από την Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε., η οποία κάνει σοβαρές προσπάθειες να αντιμετωπίσει το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα, εις βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Η Ε.Γ. Σ.Δ.Ο.Ε. πριν από λίγες μέρες εντόπισε εργοστάσιο τσιγάρων στην περιοχή Ασπροπύργου, από κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής. Την Κυριακή 09.12.2018,ετνοπίστηκε μεγάλος αποθηκευτικός χώρος, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντός του οποίου υπήρχε ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων. ,

Κατασχέθηκαν :

► 17.830 κιλά καπνού, σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών περίπου έκαστη
► μηχανήματα κοπής καπνού
► μηχανήματα επεξεργασίας καπνού
► λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (ανυψωτικό -περονοφόρο κ.λ.π.)

Τα κατασχεθέντα μηχανήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.
Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν τουλάχιστον με το ποσό των 3.100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.) από την μελλοντική διάθεση του τελικού παραγόμενου προϊόντος (καπνός για τσιγάρα).

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 19:12