Αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, που φτάνουν τα 1.868 ευρώ και 640 ευρώ αντίστοιχα, για 20 μήνες που ήδη διαπιστώνεται η λαθροχειρία στις μνημονιακές κρατήσεις, κατοχυρώνουν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όσοι έχουν παράνομες μειώσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο ΕΤΕΑΕΠ, ανάλογα με την περίπτωση, και να διεκδικήσουν τις επιστροφές των παρακρατηθέντων ποσών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», αν ελέγξουν τα ενημερωτικά τους σημειώματα και δεν διαπιστώσουν παράνομη μείωση, τότε δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση. Αυτό όμως θέλει προσοχή, γιατί οι περισσότεροι συνταξιούχοι -κατ’ εκτίμηση περισσότεροι από 250.000 του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ και πάνω από 450.000 του Δημοσίου, έχουν μία και περισσότερες παράνομες μειώσεις.

Δηλαδή τους «κλέβουν» σύνταξη από την 1η Ιουνίου του 2016 και μετά. Ήδη μετρούν, δηλαδή, 20 μήνες παράνομων κρατήσεων που πρέπει να επιστρέψουν τα Ταμεία και μάλιστα άμεσα. Οι αιτήσεις τους πρέπει να γίνουν τώρα, καθώς έτσι «κλειδώνουν» το δικαίωμα επιστροφής των χρημάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης