«Επιδιώκουμε συνεργασία με την ΠΟΠΟΚΠ προκειμένου να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 12:11
«Επιδιώκουμε συνεργασία με την ΠΟΠΟΚΠ προκειμένου να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους»

Η υποστελέχωση, όπως επισημάνθηκε, των υπηρεσιών του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και η έλλειψη σε υλικοτεχνικές υποδομές, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότη Μηταράκη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης ανέφερε: «Με χαρά συνάντησα σήμερα την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής και ενημερώθηκα για τα προβλήματα, τα οποία ήδη η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εντοπίσει και προς την επίλυση των οποίων δουλεύει από την πρώτη μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επιστροφή 86 υπαλλήλων σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ για την ενίσχυση των τμημάτων απονομής συντάξεων. Με όλους τους φορείς επιδιώκουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία και να επιτύχουμε τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».

Τα δύο μέρη ανανέωσαν το ραντεβού τους για το προσεχές χρονικό διάστημα, οπότε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα ενημερώσει για το σχέδιο του κεφαλαιοποιητικού, επικουρικού συστήματος ασφάλισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019, 12:11