Γ. Πιτσιλής: Ανάσα για όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 14:02
Γ. Πιτσιλής: Ανάσα για όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους
«Αναζητούμε λύσεις ώστε να δοθεί μια ανάσα σε όσους είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους» δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Πιτσιλής, αφού παρέδωσε αντίγραφα της απολογιστικής έκθεσης της ΑΑΔΕ για το 2017, σημείωσε ότι ήταν μία καλή χρονιά, καθώς η Αρχή υπερκάλυψε τον στόχο των φορολογικών εσόδων.

Πρόσθεσε ότι σχεδιάζει το αύριο της Φορολογικής Διοίκησης, με στόχο τη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των πολιτών στις υποχρεώσεις τους.

«Είμαστε ευχαριστημένοι γι' αυτό, γιατί υπερκαλύψαμε όλους τους στόχους που μας ετέθησαν, υπήρξαν όμως και πολλοί τομείς στους οποίους θα θέλαμε να έχουμε πάει καλύτερα... Σχεδιάζουμε το αύριο της Φορολογικής Διοίκησης... Παράλληλα δουλεύουμε εντατικά στο κομμάτι της φορολογικής συμμόρφωσης, στο να αποτυπώσουμε, αν θέλετε, τις συμπεριφορές των φορολογουμένων και πώς θα αντιμετωπίσουμε καθεμία απ' αυτές με στόχο να ωθήσουμε τους πολίτες στην οικειοθελή συμμόρφωση... Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε ευλαβικά την Αρχή του Κράτους Δικαίου της Φορολογικής Διοίκησης» επεσήμανε.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στη διευκόλυνση της συμμόρφωσης των πολιτών ανέφερε πως «αναζητούμε λύσεις, ώστε να δοθεί μια ανάσα».

«Και έχουμε ξεκινήσει τη διερεύνηση σε αυτό το κομμάτι με τις τράπεζες, στο πώς αυτοί που θα είναι συνεπείς με τις ρυθμίσεις τους θα μπορούν να πάρουν μια ανάσα για να λειτουργήσουν».

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε και στον δικαιοδοτικό ρόλο της Φορολογικής Διοίκησης λέγοντας:

«Έχουμε δώσει εντολή όλες οι αποφάσεις της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών να δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, όπου ο καθένας μπορεί να δει ποιο είναι το σκεπτικό της Φορολογικής Διοίκησης».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 14:38