Σε απολογητικό τόνο για την υπερφορολόγηση και αναδρομή στις αποφάσεις του 2015 κινήθηκε η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος επιτέθηκε στη ΝΔ για τις εξαγγελίες της να μειώσει τους φόρους και ανέφερε πως αν συμβεί αυτό θα εκτροχιαστούν ξανά τα δημοσιονομικά της χώρας οδηγώντας σε νέο Πρόγραμμα διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, η κυβέρνηση επίλεξε το 2015 να κάνει δημοσιονομική προσαρμογή και αναδιάρθρωση του χρέους ώστε να πετύχει την ανόρθωση της αξιοπιστίας της χώρας και να απομακρύνει τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ.

«Όταν αναλάβαμε η χώρα ήταν βυθισμένη σε βαθιά ύφεση, αποκλεισμένη από τις αγορές, χωρίς την δυνατότητα για δική της ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Η κυβέρνηση επίλεξε την μόνη ενδεδειγμένη και δύσκολη λύση, την ανάκτηση της δημοσιονομικής αξιοπιστίας και πειθούς των αγορών. Επιλέξαμε να κάνουμε τριετή προσαρμογή και αύξηση φόρων, που δεν θέλαμε. Η επιλογή αυτή, σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Χρέους, πέτυχε να μην βγούμε από το ευρώ», τόνισε ο κ. Χουλιαράκης.

Μάλιστα κάνοντας κριτική στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων, επιτέθηκε στην πολιτική αυτή και χαρακτήρισε “επικίνδυνη” τη μείωση της φορολογίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι επικίνδυνη γιατί οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Είναι δημοσιονομικός καιροσκοπισμός αυτό που λέτε. Και μόνο οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι έκαναν πολιτική μείωσης των φόρων γιατί αυτή πολιτική αφήνει πίσω της δημοσιονομικά ερείπια. Όμως για την χώρα μας αυτό σημαίνει νέο Πρόγραμμα και αυτό με κάνει να ανησυχώ πολύ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης