Το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται σε όλη την έκταση της Βόρειας Ελλάδας από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία έθεσε η Γενική Συνομοσπονία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας στη συνάντηση του προεδρείου της με τον υπεύθυνο Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στην Ελλάδα Ιβάν Σακαλόφ.

Οι δυνατότητες διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των βουλγαρικών Μικρομεσαίων Επιχειρησεων, καθώς και η κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς επεσήμανε τις δυνατότητες περαιτέρω συμμετοχής Ελληνικών και βουλγάρικων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και την από κοινού δραστηριοποίησης ΜμΕ των δύο χωρών σε άλλες αγορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ, μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, έθεσε το θέμα του αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύσσεται σε όλη την έκταση της Βόρειας Ελλάδας από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βουλγαρία και ο κ. Σακαλόφ κατέθεσε την ανησυχία της κυβέρνησης του για πρακτικές που παραβιάζουν τη φορολογική νομοθεσία και δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει τις αρχές της Βουλγαρίας για τις ανησυχίες της ΓΣΕΒΕΕ.

Κοινή πεποίθηση ήταν πώς πρέπει να ενταθούν στο μέλλον ανάλογες επαφές που προωθούν την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης