Υπ. Εργασίας: Αναβαθμίζεται η «ηλεκτρονική ασπίδα» για εργαζόμενους και συνεπείς επιχειρήσεις

Υπ. Εργασίας: Αναβαθμίζεται η «ηλεκτρονική ασπίδα» για εργαζόμενους και συνεπείς επιχειρήσεις

Πρόσκληση για διαβούλευση και κατάθεση προτάσεων σχετικά με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, προς όλους τους κοινωνικούς εταίρους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, «το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» αποτελεί τη σημαντικότερη ψηφιακή καινοτομία στο πεδίο της παρακολούθησης της αγοράς εργασίας και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση των κοινωνικών εταίρων, των ερευνητικών φορέων, της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς και του πολιτικού κόσμου.

Η «ΕΡΓΑΝΗ», από τον Μάρτιο του 2013, που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα, έχει αποδείξει έμπρακτα την αξία και τη χρησιμότητά της. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχει την πλήρη στήριξη από το σύνολο των εργαζομένων και των εργοδοτών της χώρας».

Γι' αυτό, στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών της αγοράς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου προχωράει στην αναβάθμισή του σε στρατηγικό εργαλείο για την τόνωση της απασχόλησης και τον έλεγχο και τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας.

Η διαδικασία της διαβούλευσης ξεκινάει άμεσα με συναντήσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2019, ενσωματώνοντας τις προτάσεις των εταίρων στο τελικό σχέδιο για την αναβάθμιση του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Το δεύτερο βήμα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση του συστήματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Οκτωβρίου 2019.

Ο υπουργός Γ. Βρούτσης, δήλωσε σχετικά: «Προχωρούμε σε ένα ακόμη "ψηφιακό άλμα" με την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του συστήματος "ΕΡΓΑΝΗ" μέσα από την απλοποίησή του, την ενιαιοποίηση των λειτουργιών του και την ενίσχυση των επιχειρησιακών και αναλυτικών του δυνατοτήτων.

Απώτερος στόχος είναι η ανάδειξη της "ΕΡΓΑΝΗ" σε κεντρικό εργαλείο του υπουργείου για το σχεδιασμό ορθολογικών και αποδοτικών πολιτικών για την τόνωση της απασχόλησης στη χώρα μας, την προστασία των εργαζομένων και τη σημαντική μείωση της γραφειοκρατίας.

Στόχος μας να καταστήσουμε όλους τους κοινωνικούς εταίρους κοινωνούς μίας ακόμα ψηφιακής καινοτομίας του υπουργείου Εργασίας κάτω από ένα συμφωνημένο από όλους νομοθετικό και επιχειρησιακό σχέδιο».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019, 13:33