Στο πάγωμα της διαδικασίας αναμόρφωσης των αντικειμενικών αξιών προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Με δεδομένο ότι η κτηματαγορά βρίσκεται σε πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αποφασίστηκε να παγώσει η διαδικασία αναμόρφωσης των αντικειμενικών για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, δηλαδή, τουλάχιστον έως το τέλος Απριλίου σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με ανκοίωση του υπουργείου Οικονομικών υπεγράφη και αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που προβλέπει ότι  λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού (COVID-19) και για την ανάγκη αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της διάδοσής του, αποφασίστηκε η  προσωρινή αναστολή της παράδοσης του έργου των εκτιμητών και της λειτουργίας της βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταχώριση από τους εκτιμητές της τιμής εκκίνησης και της αξίας οικοπέδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι οι ιδιώτες εκτιμητές θα αποζημιωθούν για το παραδοτέο έργο τους μέχρι και τη στιγμή της αναστολής, η αναστολή θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού και οι επιπτώσεις αυτών, και η εκτιμητική άσκηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σε επόμενη περίοδο εντός του έτους.

Η αναδιαμόρφωση του πλαισίου προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωσ ότι παραμένει σημαντική μεταρρύθμιση του Υπουργείου Οικονομικών και θα προωθηθεί κανονικά, καθώς αποσκοπεί στη δικαιότερη κατανομή και στον εξορθολογισμό της επιβάρυνσης από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας στην ελληνική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης