ΥΠΟΙΚ: Τεχνικές οι δυσκολίες στην πλατφόρμα για το μέρισμα, αλλά ευθύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 16:24
ΥΠΟΙΚ: Τεχνικές οι δυσκολίες στην πλατφόρμα για το μέρισμα, αλλά ευθύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ

Ομάδα εργασίας συνέστησε το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεχνικά ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτημάτων για το φετινό κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι αποφάσεις και οι δράσεις του ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να αναμένονται από αύριο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το κοινωνικό μέρισμα καταβάλλεται από το ΥΠΟΙΚ και ότι η πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (σ.σ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ) αντλεί στοιχεία από την Ανεξάρτη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως το πρόβλημα το οποίο έχει εμφανισθεί αφορά σε στοιχεία υποψηφίων δικαιούχων  του μερίσματος τα οποία δεν έχουν περάσει στην ΑΑΔΕ.

Κατ' άλλα, η ακύρωση αιτήσεων για το μέρισμα, δεν οφείλεται μόνο σε τεχνικούς λόγους, αλλά και στο γεγονός ότι πολλοί από όσους αιτούνται το μέρισμα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχει θέση η κυβέρνηση φέτος, τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Για όλα φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχετική με το μέρισμα ανακοίνωση το ΥΠΟΙΚ επισημαίνει:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται υποκριτικά για το «κοινωνικό μέρισμα» όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι ξόδεψε όλο τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε με το προεκλογικό επίδομα που ονόμασε «13η σύνταξη».

Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει, με βάση τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δημοσιονομικό κενό ύψους 396 εκ. ευρώ το 2019 και 1.080 δισ. ευρώ το 2020.

Η νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, όχι μόνο κάλυψε το δημοσιονομικό κενό, αλλά μείωσε τον ΕΝΦΙΑ από φέτος για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, βοήθησε περίπου 580.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα να ρυθμίσουν τα χρέη τους μέσω των 120 δόσεων και χορήγησε αυξημένο επίδομα θέρμανσης σε 600 χιλιάδες συμπολίτες μας.

Επιπρόσθετα, διαθέτει έκτακτη ενίσχυση ύψους 175 εκ. ευρώ σε περισσότερα από 250 χιλιάδες νοικοκυριά. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν ήδη κάνει επιτυχημένα αίτηση 150.000 νοικοκυριά. Για την διευκόλυνση των πολιτών, στο διαδικτυακό τόπο της ΗΔΙΚΑ θα ανοίξει αύριο συμπληρωματική σελίδα δίνοντας τη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων.

Όσοι καλύπτονται από τα κριτήρια που έχουν ανακοινωθεί, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αίτησή τους, στα πλαίσια του δημοσιονομικού χώρου που τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται, θα λάβουν το επίδομα αυτό το αργότερο στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών λειτουργούν ήδη δυο τηλεφωνικά κέντρα, της ΗΔΙΚΑ και της ΑΑΔΕ στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για ενημέρωση».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2019, 16:24