H χθεσινή πανεργατική απεργία «είναι μια πρώτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική που οργανώθηκε από τα κάτω με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών και απέναντι στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που προσπάθησε να υπονομεύσει την απεργιακή κινητοποίηση ακριβώς όπως έπραξαν οι εφοπλιστές κατά των απεργών ναυτεργατών», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σε σημερινή παρέμβαση του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σημειώνει ότι ο κ. Βρούτσης ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης Σαμαρά «με ένα νόμο είχε καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό που είχε διαμορφωθεί από αυτές τις συμβάσεις, νόμο που εφάρμοσε και η κ. Αχτσιόγλου και τον προχώρησε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόσθεσε, δε, ότι «σήμερα έρχεται πάλι ο κ. Βρούτσης και καταργεί τις Κλαδικές Συμβάσεις, ενώ πατώντας στο νόμο της κ. Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος των απεργιών, βάζει την ηλεκτρονική ψηφορία για τις απεργίες, μιλώντας τάχα για Δημοκρατία. Μιλούν για Δημοκρατία και πλειοψηφία αυτοί που εκλέχτηκαν από το 40% του 57% που πήρε μέρος στις εκλογές και λένε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι σε σωματεία και από την άποψη αυτή καταργούν και τα σωματεία. Αυτό το κάνουν για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα, να έχουν φθηνούς εργαζόμενους και να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση».

«Φοβούνται τους εργαζόμενους και γι’ αυτό προσπαθούν, μέσω του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, να ελέγξουν τα Συνδικάτα και να εξαιρούν την εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με υπουργική απόφαση», επισήμανε, επίσης, ο κ. Καραθανασόπουλος.

Ανέφερε ότι «ο ΣΕΒ δηλώνει ικανοποιημένος από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας σε νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη έχει ως προϋπόθεση τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα και τους φτηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης