Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 13:22
 Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι»

Καταργούνται οι διπλές εισφορές για μισθωτούς με «μπλοκάκι» στο νέο ασφαλιστικό, ενώ στις συναλλαγές με αποδείξεις δαπάνης το όριο πέφτει στα 3.000 ευρώ αντί 10.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι μισθωτοί που έχουν και μπλοκάκι για συμπληρωματικό εισόδημα πλήρωναν διπλές εισφορές για σύνταξη και περίθαλψη με βάση τον μισθό και με βάση το εισόδημα που αποκτούσαν από το μπλοκάκι για τη δεύτερη απασχόλησή τους.

Στην πράξη πλήρωναν «χαράτσι» σε κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία και αυτό είχε επιβληθεί με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ακόμη ότι στις αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας και σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής που αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» η εισφορά στο «μπλοκάκι» καταργείται εφόσον ο εργαζόμενος καλύπτει από την εισφορά του μισθού του τα 210 ευρώ της νέας κατώτατης εισφοράς.

Για κάθε παράλληλη δραστηριότητα που θα ασκεί ως μη μισθωτός με το «μπλοκάκι» δεν θα καταβάλλει καμία επιπλέον εισφορά από τη στιγμή που ως μισθωτός έχει συνολικές εισφορές (εργαζομένου και εργοδότη) άνω των 210 ευρώ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2019, 14:32