«Η κυβέρνηση της ΝΔ, κάτω από το βάρος της κατακραυγής των μικρών εμπόρων και άλλων επαγγελματιών, έσπευσε να ανακοινώσει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος ειδικού σκοπού για όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές, λόγω κρατικής εντολής. Το επίδομα αυτό πρέπει να χορηγηθεί εδώ και τώρα και όχι τον Μάιο, όπως ανακοινώθηκε, σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβάνοντας κι εκείνα τα μαγαζιά της εστίασης που μένουν εκτός απ’ τα άλλα προγράμματα.

Ωστόσο, αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να αποτελέσουν συγχωροχάρτι για την κυβέρνηση που εδώ και μήνες, αντί να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει αποθεώσει τα μέτρα ατομικής ευθύνης και περιορισμού της λειτουργίας των μικρομάγαζων. Φέρει ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επαγγελματίες που βρίσκονται μια ανάσα πριν το λουκέτο, τη στιγμή που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, τηρώντας συγκριμένα μέτρα προστασίας, π.χ. με click away, με περιορισμένη είσοδο πελατών στο κατάστημα κ.λπ.» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έναν και πλέον χρόνο μετά την έναρξη των περιοριστικών μέτρων η υπομονή εξαντλήθηκε. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη λήψη ουσιαστικών και μακροπρόθεσμων μέτρων στήριξης, ειδικά των πιο μικρών επιχειρήσεων, που θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και την “επόμενη μέρα”.

»Η άμεση εφαρμογή μέτρων, όπως η διαγραφή χρεών, παλιών και νέων, σε εφορία και τράπεζες, η μείωση της φορολογίας και η επανένταξη στο αφορολόγητο, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος κ.ο.κ. -μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ και η ίδια αρνείται να υλοποιήσει- είναι το λιγότερο επιβεβλημένη.

»Σε αυτή την κατεύθυνση το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, καλώντας τους να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους για την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των ίδιων, αλλά και των εργαζόμενων γενικότερα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης