Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει η πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων των αναπτυξιακών νόμων.

Για το θέμα αυτό συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), καθηγητή Παναγιώτη Παπαδέα, και τον αντιπρόεδρο της ΕΛΤΕ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επιτάχυνση της διαδικασίας υλοποίησης των επενδύσεων σε εφαρμογή του ν. 4635/2019 (Α΄167).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων προχωρούν με γοργούς ρυθμούς στην πιστοποίηση ορκωτών ελεγκτών λογιστών και ελεγκτικών εταιρειών για την υλοποίηση των επενδύσεων των αναπτυξιακών νόμων.

Πλέον, ο έλεγχος υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων 4399/2016, 3908/2011, 3299/2004 και 2601/1998, δύναται, κατ’ επιλογήν του φορέα της επένδυσης, να διενεργείται από ορκωτό ελεγκτή-λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν. 4635/2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως σήμερα, έχουν πιστοποιηθεί 94 ορκωτοί ελεγκτές λογιστές από 28 ελεγκτικές εταιρείες, με βάση την προβλεπόμενη στον νόμο διαδικασία που διενεργείται από τη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων.

Επισημαίνεται ότι με τον κωδικό πρόσβασης που αποκτούν οι πιστοποιημένοι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές και οι ελεγκτικές εταιρείες, σε εφαρμογή της ανωτέρω διαδικασίας, έχουν ελεγχθεί σειρά επενδυτικών σχεδίων και τίθεται το πλαίσιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησής τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης