Μέχρι τον Ιούνιο τα Ταμεία εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους στους ασφαλισμένους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:26
Μέχρι τον Ιούνιο τα Ταμεία εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους στους ασφαλισμένους
Μέχρι τέλος Ιουνίου του 2018 θα έχουν εξοφληθεί οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ταμείων προς τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με όσα δήλωσε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος εξερχόμενο από τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τα ανώτατα κλιμάκια των θεσμών, με θέμα το Ασφαλιστικό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει ειδική χρηματοδότηση από την υποδόση του προγράμματος, για την εκκαθάριση εκκρεμών αιτήσεων για κύριες συντάξεις και εφάπαξ.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη μεγάλη εκκρεμότητα στο μέτωπο του Ασφαλιστικού, δηλαδή τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, το ίδιο στέλεχος δήλωσε ότι το 90% των συντάξεων έχει επανυπολογιστεί και ότι μέχρι το τέλος του έτους θα επανυπολογιστεί και το υπόλοιπο 10%.

Σημειώνεται ότι, από τον επαναυπολογισμό αυτό θα προκύψει η "προσωπική διαφορά" η οποία θα οδηγήσει σε περικοπές έως 18% στο 1/3 των κύριων συντάξεων από 1/1/2019.

Σε ό,τι αφορά το μεγάλο μέτωπο της μεταρρύθμισης των κοινωνικών επιδομάτων, η οποία αποτελεί προαπαιτούμενο της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος, κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν πως έχει σημειωθεί συμφωνία για την ύπαρξη των 320 εκατ. ευρώ μέσω της επισκόπησης των δαπανών του Δημοσίου.

Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει διασφαλιστεί ο «δημοσιονομικός χώρος» για την ενίσχυση των επιδομάτων που λαμβάνουν ακόμη και οικογένειες που έχουν από τρία ανήλικα τέκνα και πάνω.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, 14:29