«Έχετε μήνυμα από την… εφορία». «Φωτιά» έχουν πάρει τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία όσων δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών κινείται απολύτως οριακά στο πλαίσιο του νόμου, ώστε να επιτύχει την είσπραξη των νέων οφειλών που προέκυψαν από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος.

Το σχετικό μήνυμα που έχουν λάβει ήδη χιλιάδες φορολογούμενοι δίδει περιθώριο 15 ημερών για να τακτοποιηθεί η οφειλή και να σταματήσουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.
Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια
Σε περίπτωση «αδιαφορίας» του οφειλέτη, το πρώτο που θα υποστεί είναι «κλείδωμα» λογαριασμών και μετά άντε να βρει άκρη. Ακολουθούν κατασχέσεις ποσών, αλλά και εκκίνηση της διαδικασίας πλειστηριασμού λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με βάση τα στοιχεία των οφειλετών της 18ης Αυγούστου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων απέστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω email, όπως αυτοί τα έχουν δηλώσει στο Τaxisnet, με τα οποία τους πληροφορεί ότι υπάρχει ποσό ληξιπρόθεσμης οφειλής στο όνομά τους καθώς και ότι εντός 15 ημερών από τη λήψη του μηνύματος θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξόφλησή του ή στη ρύθμιση με δόσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημειώνεται στο μήνυμα, ο προϊστάμενος της εφορίας διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις στα χέρια του οφειλέτη και στα χέρια τρίτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το «αγαπημένο» μέτρο αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνει η εφορία είναι η έκδοση κατασχετηρίων για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών του οφειλέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθημερινά εκδίδονται περίπου 5.000 κατασχετήρια αυτού του είδους. Υπενθυμίζεται, όμως, ότι ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ για έναν λογαριασμό καθώς και 1.000 ευρώ για μισθούς και συντάξεις.

Η νέα κινητοποίηση της εφορίας προκλήθηκε από το γεγονός ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, με αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα στα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης