Τη μείωση των αντικειμενικών αξιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ζήτησε η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου με παρέμβαση της στην αρμόδια υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σε επιστολή της, η περιφερειάρχης με αφορμή σχετικές δηλώσεις και δημοσιεύματα για το θέμα της επικείμενης μεταβολής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τάχθηκε κατά της αύξησης των αντικειμενικών αξιών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μάλιστα, αναφερόμενη στις ειδικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν τα τελευταία χρόνια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ζήτησε τη μείωση των αντικειμενικών αξιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης στην κ. Παπανάτσιου απέστειλε επιστολή και το Επιμελητήριο Λέσβου.

Σε αυτή τονίζεται πως «τα νησιά του βορείου Αιγαίου εκτός του ότι δεν είναι και δεν θεωρούνται ανεπτυγμένοι τουριστικοί προορισμοί (γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των αφίξεων), έχουν δεχθεί και ισχυρότατο πλήγμα εξαιτίας των επιπτώσεων του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος το οποίο στις μέρες μας έχει λάβει δραματικές διαστάσεις, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα όχι μόνο δεν αύξησε αλλά τουναντίον μείωσε την αξία την γης, σε όλο το βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα στο νησί της Λέσβου».

Στην επιστολή αυτή γίνεται επίσης αναφορά «στο επιπλέον βάρος στις νησιωτικές οικονομίες το οποίο θα προκύψει από την επικείμενη κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά, γεγονός που θα προκαλέσει αυξημένες φορολογικές επιβαρύνσεις, τόσο στους κατοίκους όσο και στις τοπικές επιχειρήσεις, δημιουργώντας έναν επιπλέον παράγοντα αποεπένδυσης και οικονομικής στασιμότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά συνέπεια, το Επιμελητήριο Λέσβου ζητά «όχι μόνο να μην υπάρξει οποιαδήποτε αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά αντιθέτως αυτές να μειωθούν έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι ελάχιστες επικείμενες επενδύσεις στα νησιά, καθώς και η μη επιπλέον φορολόγηση των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης