Μείωση των μισθών στο δημόσιο ζητά η Μιράντα Ξαφά

Μείωση των μισθών στο δημόσιο ζητά η Μιράντα Ξαφά
Στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του υποκατώτατου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η οικονομολόγος και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ Μιράντα Ξαφά μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6 υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να αυξηθεί σε κάποιο βαθμό ο κατώτατος και πως ίσως είναι υπερβολικό το 11%.

«Η μελέτη είχε δώσει μεταξύ 5% με 10%. Ακόμη και στα 650 ευρώ το μήνα, το κατώτατο ημερομίσθιο στον ιδιωτικό τομέα παραμένει χαμηλότερο από αυτό του δημοσίου» είπε η κα. Ξαφά, αναρωτήθηκε γιατί αυτό είναι δίκαιη ανάπτυξη και ζήτησε μείωση των μισθών του δημοσίου.

«Ποια η λογική να πληρώνονται περισσότερο στο δημόσιο; Παντού στον κόσμο γίνεται το αντίθετο γιατί στο δημόσιο υπάρχει μονιμότητα ενώ οι του ιδιωτικού δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την έξοδο στις αγορές είπε:

«Θετική η προσπάθεια, ωστόσο τα επιτόκια που πληρώνει η Ελλάδα είναι υψηλότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν αναφέρομαι στη Γερμανία που το επιτόκιο του πενταετούς είναι αρνητικό, αναφέρομαι πχ σε Πορτογαλία και Ισπανία. Η εκτίμηση για το ελληνικό ομόλογο είναι 3-3,5%» ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα καθαρίσουν το τοπίο αλλά το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι η μείωση των δανείων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 14:44