Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές Φ.Π.Α. για το 2020 που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Χίου, στη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μηταράκη «ο υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή τις ανησυχίες των μελών και τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν από την πλευρά τους, αναφορικά κυρίως με την ανάγκη στήριξης της νησιωτικής επιχειρηματικότητας και των ελληνικών προϊόντων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υφυπουργός συμφώνησε πως είναι επιτακτικής σημασίας η πολιτεία να στηρίξει την τοπική οικονομία των νησιών μας τα οποία έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια πολύ σοβαρές προκλήσεις, ιδίως τα ακριτικά μας νησιά όπως η Χίος που σήκωσαν μεγάλο βάρος με τις αθρόες μεταναστευτικές ροές».

Στη σχετική γραπτή του δήλωση ο κ. Μηταράκης αναφέρει:

«Θα στηρίξουμε έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τη νησιωτικότητα. Με μειώσεις φορολογικών και ασφαλιστικών συντελεστών, στοχεύουμε στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά στα νησιά που σήμερα πλήττονται από τη μεταναστευτική κρίση, διατηρούμε τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α το 2020. Δήλωσα στην συνάντηση μου με την Ομοσπονδία ότι η κυβέρνηση στηρίζει ουσιαστικά τη νησιωτική οικονομία και επιχειρηματικότητα και στέκεται δίπλα σε κάθε επιχειρηματία, έμπορο και βιοτέχνη που εργάζεται και δραστηριοποιείται στα ελληνικά νησιά, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισχυρής τοπικής ταυτότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς αλλά και του δευτερογενούς τομέα, να παραμείνουν ανταγωνιστικά και να δοθεί κίνητρο στους σημερινούς νέους να επενδύσουν στο μέλλον».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης