Μπαλάφας: «Στοχευμένες και κοστολογημένες» οι φοροελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 16:42
Μπαλάφας: «Στοχευμένες και κοστολογημένες» οι φοροελαφρύνσεις για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα

Φοροελαφρύνσεις "στοχευμένες και κοστολογημένες, για τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ", τόνισε μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm", ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής, στο Νότιο Τομέα της Β' Περιφέρειας Αθηνών, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας "γενικά και αόριστα", υπογράμμισε ότι σημαίνουν "μια επιβάρυνση του προϋπολογισμού, δηλαδή, μείωση των εσόδων, κατά ενάμισι δισεκατομμύριο" .Και συνέχισε:

"Από πού θα τα κόψει ο κ. Μητσοτάκης για τα δώσει εκεί; Διότι πλέον δεν μπορεί να υπερχρεώνεται η χώρα, όπως κάνανε μια δεκαετία, μέχρι το 2010; Υπερχρέωναν τη χώρα εγκληματικά και τη φτάσανε εκεί που τη φτάσανε, μαζί με το κλέψιμο, τη μίζα, αλλά και από την υπερχρέωση. Τώρα δεν μπορούν, αυτό έχει τελειώσει. Πρέπει τα έσοδα να είναι ίδια με τις δαπάνες" είπε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

"Αν, λοιπόν, μειώνω κατά ενάμισι δισεκατομμύριο τα έσοδα, ποιες δαπάνες θα κόψω; Θα περικόψω από την υγεία, από τα νοσοκομεία, από τα σχολεία των παιδιών μας, από την κοινωνική ασφάλιση που θα τη δώσω σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, δε θα προσλαμβάνω, γιατί με τον κανόνα ένα προς πέντε δε θα προσλαμβάνω ανθρώπους στην υγεία στην πρόνοια που θα τις απαξιώσω; Αυτή είναι η πρώτη ερώτηση προς τον κ. Μητσοτάκη που λέει για οριζόντιες, γενικά και αόριστα, που λέει, γενικά για μείωση φορολογίας".

"Επειδή, του το αποκαλύψαμε αυτό βγήκε πριν από δύο μέρες και είπε, εάν είναι κυβέρνηση, το 2019 δεν πρόκειται να κόψει τίποτε. Δε μιλάει για το 2019. Πάμε για το 2020 και προσέξτε τι είπε : Και αφού συζητήσω με τους δανειστές, με τους θεσμούς, με τους Ευρωπαίους, τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αφού συζητήσω τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, τότε θα κάνω φοροελαφρύνσεις. Αν αυτή είναι σοβαρή αντιμετώπιση ενός ανθρώπου, που είναι για να γίνει πρωθυπουργός, εντάξει" πρόσθεσε ο κ. Μπαλάφας.

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Όταν έχεις να διαλέξεις, ας πούμε, θα κάνω φοροελαφρύνσεις στους μεσαίους, που θα κάνω φοροελαφρύνσεις; Στο κατάστημα της γειτονιάς, στο μανάβικο, στο καφενείο, στο μπακάλικο, στο μικρό συνεργείο, ή θα κάνω φοροελαφρύνσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στα εφοπλιστικά γραφεία, κτλ" είπε ο κ. Μπαλάφας και πρόσθεσε:

"Εμείς λέμε στο ζήτημα αυτό, θέλουμε φορολογικές ελαφρύνσεις στοχευμένες και κοστολογημένες για τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα".

Σε ερώτηση για το εάν στις εθνικές εκλογές μπορεί να ανατραπεί η διαφορά που προέκυψε ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ στις ευρωεκλογές ο κ. Μπαλάφας είπε:

"Αυτό θα το κρίνει ο λαός, δε μπορώ να το κρίνω εγώ . Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα για μας και για τους ανθρώπους που θέλουμε να βοηθήσουμε, που είναι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

Ο κ. Μπαλάφας υπογράμμισε ότι ο λαός έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προγράμματα, αντιπαραβάλλοντας δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το επταήμερο, για την κοινωνική ασφάλιση, για το πέντε αποχωρήσεις προς μια πρόσληψη στο δημόσιο, με όσα "πέτυχε" η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση της ανεργίας, τη μία προς μία πρόσληψη στο δημόσιο, για τη μη περικοπή των συντάξεων, κ.α.

Σχολίασε, ότι ο κ. Μητσοτάκης "αποφεύγει" να τοποθετηθεί στα ερωτήματα επί των προτάσεων του και για αυτό αρνείται απευθείας ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα.

"Να γίνει (το ντιμπέιτ) των πέντε αρχηγών, δεν την υποτιμώ τη διαδικασία" είπε ο κ. Μπαλάφας, υπογραμμίζοντας ωστόσο θα έπρεπε για τα ζητήματα αυτά που ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό να απαντήσουν, κυρίως, τα δύο μεγάλα κόμματα, που έχουν κυβερνητική προοπτική.

"Είναι ένα σωρό πράγματα που αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης και για αυτό δε θέλει ντιμπέιτ (απέναντι στον κ. Τσίπρα), ενώ πριν ένα μήνα, τον Μάιο, έλεγε : "Προκηρύξτε τις εκλογές και όσα ντιμπέιτ θέλετε θα κάνουμε". Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε σοβαρά επιχειρήματα για το αντίθετο θα δεχόταν την απευθείας τηλεμαχία, ντιμπέιτ, με τον κ. Τσίπρα".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 16:42