Την προετοιμασία νέου νομοθετικού πλαισίου για τα «πόθεν έσχες» της Βουλής από την ερχόμενη κοινοβουλευτική περίοδο προανήγγειλε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε στο Σώμα ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τα ενοίκια των βουλευτών της περιφέρειας, των γραφείων τους και τις λοιπές παροχές, ενώ θα υπάρξει εναρμόνιση του αριθμού των υπαλλήλων που δικαιούνται τα κόμματα σε σχέση με την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, υπογράμμισε ότι παρέρχονται τα χρόνια που η Βουλή φάνταζε σαν μαυσωλείο, στο οποίο λαμβάνονται αντικοινωνικές αποφάσεις, καθώς έχει γίνει πολλή δουλειά για να αποκατασταθεί μια επικοινωνία εμπιστοσύνης με την κοινωνία και να μειωθεί η απόσταση ανάμεσα στον κόσμο και το Κοινοβούλιο. «Υπήρξε και πολιτικό σκεπτικό για αυτή τη λειτουργία και, όσο με αφορά, θα συνεχίσει έτσι η λειτουργία της Βουλής. Υπέρ της Δημοκρατίας και υπέρ ενός πολιτικού συστήματος που αναδιαμορφώνεται ενόψει και της εξόδου της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, για να αντιμετωπίσει τα επόμενα δύσκολα χρόνια που έρχονται για τη χώρα, την Ευρώπη και την περιοχή μας» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης