Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, τάχθηκε υπέρ μίας δεσμευτικής συμφωνίας για τη φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ τον Δεκέμβριο, υποστηρίζοντας το γαλλικό μοντέλο.

«Αν οι διαπραγματεύσεις συνεχίσουν με τον τρόπο που κινούνται, θα συνεχίσουμε να συζητάμε σε 100 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που υποστηρίζω το γαλλικό μοντέλο και θέλω να προσφέρω τα έσοδα στην ΕΕ», δήλωσε ο Σολτς, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel.

Υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την πρόταση για ένα σχέδιο φορολόγησης από την ΕΕ μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου, όπως της Google και του Facebook με βάση τα έσοδά τους.

Η Γερμανία ζήτησε αυτό τον μήνα μία αναθεώρηση του σχεδίου για να εξαιρεθούν από τον προτεινόμενο φόρο οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, δήλωσε σήμερα ότι είμαστε κοντά στην επίτευξη μίας συμφωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σολτς σημείωσε, επίσης, ότι η ΕΕ πρέπει να πιέσει για την καθιέρωση κατώτατων συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων και την αποτελεσματική φορολόγηση των ψηφιακών εταιρειών από τον Ιανουάριο του 2021, αν δεν γίνει δυνατή μία διεθνής συμφωνία για τη φοροαποφυγή.

«Είμαστε κατ’ αρχήν σύμφωνοι με τους Γάλλους φίλους μας σε μία τέτοια στρατηγική δύο βημάτων», είπε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης