«Με στόχο την προστασία των πλέον ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμα, η κυβέρνηση προέβη στην ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση και απονομή του επιδόματος στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, εισάγοντάς το στη νέα ψηφιακή εποχή», σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Το συγκεκριμένο επίδομα καταβάλλεται ήδη, μέσω του ΟΠΕΚΑ, αλλά πλέον θωρακίζεται πλήρως νομικά με την έκδοση της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 30105 και αφορά ανασφάλιστους υπερήλικες (μοναχικά άτομα ή ζευγάρι) άνω των 67 ετών, οι οποίοι μισθώνουν πρώτη κατοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προσδιορίζονται με σαφή τρόπο τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, όπως τα εισοδηματικά-περιουσιακά, το ύψος επιδόματος (μέχρι 362 ευρώ), η διαδικασία καταβολής του, ο τρόπος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, οι απαιτούμενες διασταυρώσεις και γενικότερα η λειτουργία της πλατφόρμας που υποστηρίζει την υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Προτεραιότητά μας είναι πάντα να προασπίζουμε τους πλέον ευάλωτους, με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Γι’ αυτό, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων περνάει σε μία νέα εποχή.

»Η διαδικασία υποβολής της αίτησης γίνεται πλέον διαφανής, αντικειμενική και απλοποιείται, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που ετοιμάζουμε. Με τη νέα υπουργική μας απόφαση, θέτουμε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και το εντάσσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα, αλλά και χρήσιμες ερωτήσεις για τους πολίτες, θα βρείτε στον εξής σύνδεσμο: https://opeka.gr/stegasi-proti-katoikia/epidoma-stegastikis-syndromis-gia-tous-anasfalistous-yperilikes/.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης