Παράταση έως 30/9 για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:49
Παράταση έως 30/9 για τις φορολογικές δηλώσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

Την παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων ζητά εκ νέου με επιστολή της η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει, είναι απαραίτητο δεδομένου ότι φετινός Αύγουστος έχει υπερβολικές υποχρεώσεις εκτός των φορολογικών δηλώσεων, συνέχεια αναστολών, δήλωση τετραγωνικών στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ οι οποίες σχετίζονται και με το Ε9, δηλώσεις covid ιδιοκτητών, πρόγραμμα Συν-Εργασία, πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, συν τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα παρόλες τις προσπάθειες, ο όγκος είναι μεγάλος και οι δυσκολίες και τα προβλήματα πολλά και άλυτα.

Ειδικότερα, στην επιστολή της η ΕΦΕΕΘ αναφέρει:

«Σε συνέχεια των επιστολών που σας έχουμε αποστείλει σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, φυσικών και νομικών προσώπων, σας είχαμε αναφέρει πως η καταληκτική ημερομηνία πρέπει να είναι στις 30/09/2020 ώστε να μπορέσουν οι λογιστές φοροτεχνικοί να φέρουν σε πέρας την υποβολή των δηλώσεων έγκαιρα και έγκυρα.

Όλο τον Αύγουστο οι λογιστές φοροτεχνικοί συνεχίσαμε την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος αλλά και το μηνιαίων τρεχουσών υποχρεώσεων».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 16:49