Με νέα κοινή υπουργική απόφαση παρατείνεται το περιθώριο υποβολής αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής Νο 2  έως τις 22 Ιουλίου. Η αίτηση γίνεται στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport».

Την παράταση είχε προαναγγείλει ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας καθώς κάποιοι δικαιούχοι δεν είχαν έως χθες, που έληξε η πρώτη προθεσμία, ολοκληρώσει τις αιτήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ύψος του κρατικού αυτού δανείου ξεκινά από 2.000 ευρώ (το ελάχιστο ποσό που θα λάβουν εταιρείες χωρίς προσωπικό) και κλιμακώνεται. Οι όροι είναι παρόμοιοι με αυτούς της πρώτης προκήρυξης.

Το επιτόκιο αναφοράς ορίζεται σε 0,94% το οποίο αντιστοιχεί στο βασικό επιτόκιο που έχει ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα (-0,15), προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης.

Οι εταιρείες οφείλουν να διατηρήσουν το προσωπικό που είχαν την 1η Ιουνίου έως και τον Οκτώβριο του 2020. Αλλιώς θα επιστρέψουν το ποσό. Διαφορετικά υπάρχει περίοδος χάριτος έως και το τέλος του 2021 και μετά καταβολή του ποσού σε 40 μηνιαίες δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ποσοστό 30% με 40% από το δάνειο που θα λάβουν οι επιχειρηματίες είναι μη επιστρεπτέο υπό όρους: είτε να έχουν μεγάλη πτώση τζίρου και το 2021 είτε να διατηρήσουν το προσωπικό τους για έναν χρόνο (αφορά σε εταιρείες με προσωπικό άνω των 20 ατόμων).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης