Έως τώρα 110.000 αιτήσεις έχουν γίνει προκειμένου να διακοπούν οι μειώσεις στις συντάξεις που εφαρμόστηκαν το 2012. Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1.

Αναφέρθηκε σε επίκαιρα θέματα όπως οι αιτήσεις στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς με αποτέλεσμα τη μείωση των συντάξεων και το κοινωνικό μέρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αιτήσεις των συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί έως τώρα 110.000 αιτήσεις λέγοντας όμως ότι επειδή υπάρχουν αιτήματα και για ημερομηνίες πριν από το 2015 για τις οποίες η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει αναδρομική ισχύ και λόγω του ότι υπάρχουν αποφάσεις δικαστηρίων με διαφορετική γνώμη, το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφασή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο απομείωσης της προσωπικής διαφοράς και μείωσης των συντάξεων δεν θα αναβληθεί αλλά θα ακυρωθεί.

Ο κ. υφυπουργός είπε επίσης ότι τα όρια ηλικίας για τις συντάξεις χηρείας έχουν ανασταλεί και ότι εξετάζονται μέτρα για τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν το τέλος της χρονιάς θα δοθεί και κοινωνικό μέρισμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης