Πετρόπουλος: Προστατεύεται και βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση 2.050.000 συνταξιούχων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 13:19
Πετρόπουλος: Προστατεύεται και βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση 2.050.000 συνταξιούχων
«Διαψεύστηκαν πανηγυρικά, όσοι προεξοφλούσαν νέες περικοπές συντάξεων και επένδυαν πολιτικά στην περαιτέρω απώλεια εισοδήματος των συνταξιούχων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Στη δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πετρόπουλος αναφέρει: «Προστατεύουμε το εισόδημα 1,5 εκατομμύριου συνταξιούχων, καθώς δεν θα απομειωθεί η προσωπική διαφορά στις συντάξεις τους», ενώ επισημαίνει ότι επιπλέον 550.000 συνταξιούχοι θα διαπιστώσουν αυξήσεις στις συντάξεις τους, σταδιακά, από την 1η Ιανουαρίου του 2019, λόγω επανυπολογισμού των καταβαλλόμενων ποσών με βάση το ν. 4387/16.

Για την απόφαση του Εuroworking group ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης σημειώνει ότι «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση έβγαλε οριστικά τη χώρα από τα μνημόνια και έβαλε τέλος στις αλλεπάλληλες περικοπές που είχαν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ότι «ακυρώνουμε μέτρα που επιβλήθηκαν από τους δανειστές», τονίζοντας ότι συνολικά, προστατεύεται και βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση 2.050.000 συνταξιούχων.

«Η κυβέρνηση δημιουργεί μία προοπτική βελτίωσης για όλους τους Έλληνες. Ισχυροποιεί την οικονομία, στηρίζει την κοινωνία», υπογραμμίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018, 13:19