Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων κατάφερε το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής και Αιγαίου σε έλεγχο που διενήργησαν χθες, 5 Σεπτεμβρίου, σε επιχείρηση στην Αττική εντόπισαν και κατάσχεσαν, σε χώρο του κτιρίου – η είσοδος του οποίου ήταν επιμελώς κρυμμένη πίσω από μία μεγάλη βιβλιοθήκη – και στην ειδικά διαμορφωμένη βάση ενός καναπέ, 94.600 πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, στους χώρους του κτιρίου εντοπίστηκε εξοπλισμός τοποθέτησης – επικόλλησης πλαστών σημάτων επώνυμων εταιριών, καθώς και μήτρες σημάτων και κατασχέθηκαν μία πρέσα τοποθέτησης σημάτων, 8 μεταλλικές μήτρες και λοιπός εξοπλισμός και υλικά επεξεργασίας και τοποθέτησης σημάτων .

Επιπλέον, στους χώρους της επιχείρησης, κατασχέθηκαν εμπορεύματα (τσάντες και πορτοφόλια) – περισσότερα από 31.500 τεμάχια – με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιριών (απομιμήσεις), τα οποία οδηγήθηκαν για καταστροφή.

Περαιτέρω, κατασχέθηκαν και τέθηκαν σε μεσεγγύηση – περισσότερα από 57.000 τεμάχια εμπορευμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, δεσμεύτηκαν ένα όχημα και ένα πολυτελές τζιπ με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, έως ότου προσκομιστούν τα δικαιολογητικά νόμιμης κατοχής εντός της χώρας.

Συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ένα άτομο κινεζικής υπηκοότητας και αναζητούνται ακόμα δύο επίσης κινεζικής καταγωγής.

Ζητήθηκε και η συνδρομή της Γ. Δ/νσης Τελωνείων & Ε.Φ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε., η οποία παρασχέθηκε με τον ειδικά εκπαιδευμένο – στον εντοπισμό ρευστών διαθεσίμων – σκύλο του Τελωνείου Αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, χωρίς όμως να εντοπιστούν χρήματα στους χώρους της επιχείρησης αλλά και στην οικία του συλληφθέντος, όπου διενεργήθηκε έρευνα παρουσία Εισαγγελέα.

Το ΣΔΟΕ, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης