Κονδύλι 564 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η κυβέρνηση για την κάλυψη των δαπανών των αυξήσεων στις κύριες-επικουρικές συντάξεις που προκύπτει από τον νόμο Βρούτση αλλά και για την επιδοματική πολιτική.

Αυτό προβλέπει Διυπουργική Απόφαση την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί Εργασίας (Γ. Βρούτσης), Υγείας (Β. Κικίλιας) και ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών (Θ. Σκυλακάκης). Ο λόγος για τη συμπληρωματική δαπάνη υπέρ του κοινωνικού προϋπολογισμού η οποία έχει θεσπισθεί από πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ποσό που προβλέπεται από την κυβέρνηση για το 2021 ως συμπληρωματική δαπάνη ανέρχεται στα 564 εκατ. ευρώ και θα αφορά όπως ορίζει η σχετική Διυπουργική Απόφαση:

– Την «κάλυψη δαπάνης που δημιουργείται  σε εφαρμογή των αποφάσεων 1890/2019 και 1891/2019 αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ποσόν ύψος 464 εκατ. ευρώ». Πρόκειται για τις αυξήσεις που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Βρούτση, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις του ΣτΕ του Οκτωβρίου 2019 σύμφωνα με τις οποίες ήταν αντισυνταγματικές οι περικοπές (βάσει του νόμου Κατρούγκαλου) στις επικουρικές συντάξεις το 2016 αλλά και στις κύριες συντάξεις στους συνταξιούχους με μακρύ ασφαλιστικό βίο.

– Την «κάλυψη της δαπάνης για τη χρηματοδότηση επιδοματικών πολιτικών σε δανειολήπτες, ποσόν ύψους 100 εκατ. ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης