Συμμετοχή ΣΔΟΕ σε ευρωπαϊκή επιχείρηση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 13:35
Συμμετοχή ΣΔΟΕ σε ευρωπαϊκή επιχείρηση
Στις 12 Οκτωβρίου, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ, στα πλαίσια συνεργασίας τόσο με τις ελληνικές και ευρωπαϊκές δικαστικές Αρχές όσο και με συναρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές επιβολής του νόμου συμμετείχαν σε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση ερευνών οικιών και επαγγελματικών εγκαταστάσεων που έλαβε χώρα ταυτόχρονα στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Οι διενεργηθείσες έρευνες αφορούσαν σε υπόθεση ποινικής έρευνας που διεξάγει το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας κατά πρώην γενικού γραμματέα της FIFA και κατά εκτελεστικού Διευθυντή ξένης εταιρίας σε σχέση με την ανάθεση δικαιωμάτων σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ).

Για τον σκοπό αυτό όσον αφορά την Ελλάδα συνεργάστηκαν το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας, η EUROJUST με τον συντονισμό του υπηρετούντος σε αυτήν Έλληνα Εισαγγελικού Λειτουργού, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών- Τμήμα Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών, Ειδικός Ανακριτής Διεθνών Δικαστικών Συνδρομών και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Όπλων του ΣΔΟΕ Π.Δ. Αττικής & Αιγαίου.

Κατά τις διενεργηθείσες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την συμμετοχή βοηθού Εισαγγελέα από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ελβετίας και παρουσία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα και έγγραφα που θα ερευνηθούν και αξιοποιηθούν στα πλαίσια της διεξαγομένης έρευνας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 13:35