Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 18:07
Συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών
Συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστικοποίηση των ελέγχων στις εταιρείες με στόχο τη διαφάνεια, ενημέρωση και προστασία τόσο των μετόχων και των συναλλασσόμενων, όσο και της κοινωνίας ευρύτερα, ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης από τον πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ), σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα λαμβάνοντας υπόψη όπως επισημαίνεται από το υπουργείο και τα όσα έχουν ανακύψει με την «υπόθεση Folli Follie».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι τα αιτήματα του ΣΟΕΛ θα εξεταστούν και συμφωνήθηκε να υπάρξει διαρκής διάλογος με τη Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή.

Ειδικότερα, ως προς το θέμα της ουσιαστικοποίησης των ελέγχων, θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν σχετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση θα καταθέσει, έως το τέλος του έτους, για την εποπτεία των επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συνολικής αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου, η οποία περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ν. 4548/2018), την τροποποίηση του ν. 3190/1955 για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, o κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Δημήτρης Αυλωνίτης.

Ενόψει της νομοθέτησης, το επόμενο διάστημα αντίστοιχες απόψεις θα ζητηθούν και από τους άλλους φορείς της αγοράς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 18:21