«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «η πρώτη κατραπακιά για τους αγρότες ήρθε» με «αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα που φθάνουν και το 10%».

Σε ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται ότι «μόλις 10 μέρες από την τοποθέτηση του κ. Βορίδη από το βήμα της Βουλής “για την εν γένει προσπάθειά μας να μειώσουμε το κόστος παραγωγής” έρχεται αύξηση τη στιγμή που οι αγρότες είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω των επαναλαμβανόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους στους προμηθευτές, μεταξύ των οποίων είναι η ΔΕΗ. Το ίδιο πρόβλημα ρευστότητας ισχύει και για τους ΤΟΕΒ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει, αντί να συνεχίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του κόστους παραγωγής, το πρώτο μέτρο που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στον αγροτικό τομέα είναι η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, η οποία θα εκτινάξει το κόστος παραγωγής.

Υπογραμμίζει, δε, ότι κάθε επιπλέον επιβάρυνση θα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι αγρότες και ΤΟΕΒ να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τους λογαριασμούς τους «με συνέπεια τη στέρηση ρευστότητας από τη ΔΕΗ και όχι την τόνωσή της. Ταυτόχρονα θα εκτινάξει το κόστος παραγωγής, θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και θα πλήξει το εισόδημα του Έλληνα παραγωγού».

«Περιμένουμε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξηγήσει στους αγρότες πώς η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος εξυπηρετεί το στόχο της μείωσης του κόστους παραγωγής και κατά πόσο συμφωνεί με αυτό το μέτρο» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης