Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση ένταξης της δράσης «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020), με προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το «Εξοικονομώ-Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)  θα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών. Στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών, ο περιορισμός της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και η μετάβαση σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δράση μπορούν να ενταχθούν κτήρια που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό. Επίσης προαιρετική είναι και η λήψη δανείου του οποίου οι τόκοι επιδοτούνται. Στη δράση περιλαμβάνονται και κίνητρα για παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους. Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του προγράμματος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης