Σε καμία περίπτωση τα αποτελέσματα των ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η εφαρμογή της ποινής της 48ωρης αναγκαστικής διακοπής λειτουργίας για όσες επιχειρήσεις δεν εκδίδουν αποδείξεις δεν μπορούν να ελέγξουν το όργιο φοροδιαφυγής.

Ειδικά εφέτος η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ορίων, αφού οι φορολογικές επιβαρύνσεις είναι πρώτης τάξης κίνητρο για… φοροδιαφυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «φόβητρο» των ελεγκτών είναι μικρό και το μόνο που φαίνεται να απασχολεί τους φοροφυγάδες είναι τα «μηχανάκια». Κι εκεί, όμως, έχουν βρεθεί λύσεις.

Ακόμη μικρότερα είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων, όπως φαίνεται από το σχετικό δελτίο της ΑΑΔΕ.

Κυνηγάνε ταβέρνες και ξαπλώστρες κι αυτές με το… σταγονόμετρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες προέκυψαν οι εξής περιπτώσεις «λουκέτων»:

* Cabana Beach Bar στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Λουκέτο για 48 ώρες. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και κοσμικότερα του πρώτου ποδιού της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ αντιμετώπισαν και μη διευκόλυνση ελέγχου, εκτός από τις μη εκδόσεις αποδείξεων. Το beach bar έχει μεγάλους τζίρους, αλλά φροντίζει να μην εκδίδει αποδείξεις. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τον έλεγχο επικαλέστηκε υψηλές γνωριμίες. Ήδη ανήρτησε στο Facebook τα εξής: Η ομάδα του Cabana Beach είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι λόγω κάποιων δυσχερών καταστάσεων των οποίων δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό Κυριακή 30.07 και Δευτέρα 31.07. Σας ζητούμε συγγνώμη και ευχαριστούμε προκαταβολικά για την κατανόηση σας! Κοντά σας από την Τρίτη 1 Αυγούστου.

* Θάσος: Μέσα σε 24 ώρες οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν 16 παραβάτες, με συνολικά 156 παραβάσεις. Μπήκαν 48ωρα λουκέτα σε 4 μεγάλα beach bars, 2 bars της φημισμένης παραλίας marble beach και 1 στον Λιμένα (πρωτεύουσα του νησιού).

* Κομοτηνή: Λουκέτο 96 ωρών σε νυχτερινό κέντρο.

* Μύκονος: 48ωρο λουκέτο σε ψητοπωλείο κοντά στο αεροδρόμιο.

* Σπέτσες: 48ωρα λουκέτα σε 2 ταβέρνες.

* Πάτρα: Σε επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων εντοπίστηκε με τη μέθοδο κλειστής αποθήκης η μη έκδοση παραστατικού πώλησης για 16,6 τόνους χαλκό συνολικής αξίας 83.490 ευρώ.

Μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εις βάθος έλεγχος σε παλαιότερες χρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινή της 48ωρης διακοπής λειτουργίας επιβάλλεται στις περιπτώσεις που η επιχείρηση δεν έχει εκδώσει περισσότερες από 10 αποδείξεις ή η αξία των αποδείξεων που δεν έχει εκδοθεί ξεπερνά τα 500 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής ο χρόνος του λουκέτου πολλαπλασιάζεται, ενώ σε περίπτωση βιαιοπραγίας ή άρνησης ελέγχου σε βάρος των ελεγκτών επιβάλλεται λουκέτο ενός μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης