Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας αποκαλύπτει το zougla.gr για μία ακόμη φορά, μόνο που εν προκειμένω αφορούν την διαβόητη ρύθμιση των 120 δόσεων και την εξόφληση οφειλών σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

Πρωταγωνιστής αυτή την φορά το ΚΕΑΟ, που θα εισπράττει τις όποιες δόσεις των οφειλετών. Τη στιγμή, που το πολιτικό σύστημα, τόσο πριν και ιδιαίτερα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, πασχίζει να κάνει όσο πιο φιλική και αποτελεσματική την ρύθμιση για την εξόφληση χρεών, ο… γραφειοκράτης βρίσκει τρόπο να χτυπήσει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά ανακάλυψαν στο Κέντρο Είσπραξης ότι όποιος ενταχθεί στη ρύθμιση και πάρει το πράσινο φως από το Taxis θα πρέπει να πάει έως και 120 φορές στην τράπεζα για να πληρώνει τη δόση του. Δρομολόγιο για… δέκα χρόνια δηλαδή. Βεβαίως, έχει τη δυνατότητα εξόφλησης μέσω web banking αλλά ο πονοκέφαλος είναι ο ίδιος κάθε μήνα κι ας μην χρειάζεται μετάβαση σε υποκατάστημα τραπέζης.

Πολλοί οφειλέτες που επικοινώνησαν με το zougla.gr διαθέτουν τον κοινό νου, που δεν διαθέτει ο μηχανισμός είσπραξης. Ζητούν το απλό, αλλά όχι αυτονόητο. Να πληρώνουν τις δόσεις της ρύθμισης μέσω πάγια εντολής. Να τραβά δηλαδή η τράπεζα από τον λογαριασμό τους με δική τους εντολή κάθε μήνα το ποσό της δόσεις, με την προϋπόθεση βεβαίως ο λογαριασμός που δηλώθηκε να έχει το απαιτούμενο ποσό.

«Δεν γίνεται» απαντά ο αρμόδιος υπάλληλος του ΚΕΑΟ στον δημοσιογράφο, που του έθεσε το θέμα. «Απλώς δεν γίνεται» συνέχισε σχεδόν πεισματικά.
Κι όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε έγινε ειρωνικός, ενδεχομένως και προσβλητικός:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι αυτό κάνουν. Βαριούνται κάποιοι αναγνώστες σας να εξοφλούν ηλεκτρονικά ή να πετάγονται μέχρι την τράπεζα μια φορά τον μήνα;»

Σαν να μην συμβαίνει τίποτα όταν ο πολίτης αποκτά έναν ακόμη πονοκέφαλο και μάλιστα… διαρκείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης