Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από την 1η-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας ΚΥΑ, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ’ αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Β’ 1468).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν έγκρισης από το ΔΣ του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων.

2. Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια ανέργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου,

δ) ο αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑMΚΑ),

ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

4. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31η-12-2020.

Αχρεωστήτως καταβληθέντα

Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά καταλογίζονται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος, με απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης