Η μεγαλύτερη αδικία που μπορεί να υποστεί άνθρωπος είναι αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα στην αγορά των καυσίμων, είτε για κίνηση, είτε για θέρμανση, είτε για επιχειρηματική δραστηριότητα.
Ο καταναλωτής είναι από χέρι… χαμένος.

Τώρα μάλιστα που πέφτουν οι θερμοκρασίες οδηγοί και οικογένειες είναι θύματα κάθε είδους κλοπής και νοθείας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβλήματα γνωστά σε όλους, το λαθρεμπόριο, η νοθεία και η πειρατεία που βάζουν τον καταναλωτή στην Ελλάδα σε θέση σταυρωμένου εν μέσω δύο ληστών.

Από τη μια μεριά ληστεύεται από τους παρανομούντες αετονύχηδες του κλάδου, οι οποίοι τον κλέβουν είτε ποσοτικά (όπως έχει αποδείξει μελέτη του ΕΜΠ) είτε ποιοτικά (όπως δέχεται, με ανακοινώσεις του το αρμόδιο υπουργείο), είτε απλά επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό δια της λαθρεμπορίας (τα ελλείμματα του οποίου καλείται μετά αυτός να φορτωθεί). Και από την άλλη μεριά από το ίδιο το Κράτος.

Το κράτος, όμως, αδιαφορεί για τη ληστεία σε βάρος του πολίτη-καταναλωτή (κλείνοντας όμως πονηρά το μάτι στους κλεφταράδες) αφού και οι τιμές στη λιανική πέφτουν (μέσω των λαθρεμπόρων) και κερδίζει από την ποσοτική κλοπή όσο εισπράττει περισσότερο φόρο για την ίδια πραγματική ποσότητα.
Και να γιατί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καταναλωτής παραγγέλνει και πληρώνει 100 λίτρα αλλά ο έμπορος του δίνει πχ 80.

Τα υπόλοιπα 20 λίτρα θα ξαναπουληθούν κι ο καταναλωτής θα πληρώσει πάλι φόρους γι’αυτά!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης