Κλείνει σήμερα τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις 120 δόσεις. Από αύριο Τρίτη λοιπόν, όσοι αποφάσισαν να μην ενταχθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων καθώς και με πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, το συνολικό ποσό για το οποίο έχουν υποβληθεί αιτήσεις υπερβαίνει τα 3,85 δισ. ευρώ (2,65 δισ. ευρώ κεφάλαιο και 1,2 δισ. ευρώ προσαυξήσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξ αυτών, τα 2,3 δισ. ευρώ έχουν ήδη επικυρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης από τους οφειλέτες. Την τελευταία εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πήρε «φωτιά», ενώ συνολικά περισσότεροι από 310.000 ΑΦΜ έχουν υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Από το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, εκτός αν υπάρξουν τεχνικά προβλήματα στην πλατφόρμα.

Πάντως, η πορεία της ρύθμισης τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει ικανοποίηση στο οικονομικό επιτελείο, το οποίο ποντάρει στις 120 δόσεις για την αύξηση των φορολογικών εσόδων το επόμενο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρούτσης: Ολοκληρώνεται σήμερα η ρύθμιση των 120 δόσεων

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος υπενθύμισε μέσω Twitter ότι σήμερα η προθεσμία εκπνέει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης γράφει: «Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα η ρύθμιση των 120 δόσεων!

»Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, από αύριο θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης