Την αγωνία της επιστρεπτέας προκαταβολής βιώνουν 700 χιλιάδες επιχειρήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, 13:43
Την αγωνία της επιστρεπτέας προκαταβολής βιώνουν 700 χιλιάδες επιχειρήσεις

Μόλις έναν μήνα έχουν στη διάθεσή τους οι περίπου 700 χιλιάδες επιχειρήσεις για να δουν τι θα κάνουν με την υποχρέωση που συνεπάγεται ο μηχανισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής. Και στην περίπτωση αυτή έχουν την επιλογή να εξοφλήσουν εφάπαξ ή να ενεργοποιήσουν το σύστημα δόσεων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα ατομικά εκκαθαριστικά για κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή που έχει λάβει η κάθε επιχείρηση, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μετά την έκδοση των εκκαθαριστικών οι 700.000 δικαιούχοι θα έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 29 Ιουλίου 2022 να επιλέξουν για κάθε επιστρεπτέα προκαταβολή που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας εάν θα εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή για να κερδίσουν επιπλέον κούρεμα 15% ή θα αποπληρώσουν την οφειλή σε έως 96 άτοκες δόσεις.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ θα εκδώσει διαφορετική ταυτότητα οφειλής για κάθε επιχείρηση. Για παράδειγμα, εάν μια εταιρεία έχει λάβει τρεις επιστρεπτέες, θα δει στον ηλεκτρονικό φορολογικό λογαριασμό της τρεις διαφορετικές ταυτότητες οφειλής. Ομοίως, εάν έχει ενταχθεί και στις επτά, θα δεν αντίστοιχο αριθμό ταυτοτήτων οφειλής.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022, 14:08