Αφνίδιες αλλά και σαρωτικές αλλαγές στα Ταμεία από τον Τ. Πετρόπουλο

Αφνίδιες αλλά και σαρωτικές αλλαγές στα Ταμεία από τον Τ. Πετρόπουλο
Σοβαρό ρήγμα στον μηχανισμό λειτουργίας της κοινωνικής ασφάλισης επιφέρει το αιφνίδιο αίτημα παραίτησης του Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Μπακαλέξη από τον αρμόδιο υφυπουργό Τ. Πετρόπουλο.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Αθανάσιο Μπακαλέξη να υποβάλει την παραίτηση του, αφού τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του, εκθειάζοντας μάλιστα την παρουσία του στον Οργανισμό και τις επιτυχίες που είχε στο ενεργητικό του. Τα «καλά λόγια» του κ. Πετρόπουλου δεν συνάδουν βεβαίως με το αίτημα παραίτησης.
«Αν όλα ήταν καλά γιατί τον αποπέμπει ο υπουργός» αναρωτιόντουσαν στελέχη του Ενιαίου Ταμείου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, μετά τη ολοκλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας του ΕΦΚΑ, κατά τη διάρκεια του οποίου επιλύθηκαν θεμελιώδη προβλήματα, κρίθηκε επείγουσα η δημιουργία των προϋποθέσεων για ακόμη πιο αποτελεσματική λειτουργία της κοινωνικής ασφάλισης και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, με ταχύτατη αναβάθμιση των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και των μηχανογραφικών εφαρμογών που θα βελτιώνουν το επίπεδο εξυπηρέτησης και λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Η τοποθέτηση νέου Διοικητή του ΕΦΚΑ θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Παραιτήθηκε και ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

O υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, έκανε δεκτή την παραίτηση που υπέβαλε ο Διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, Αθανάσιος Καποτάς.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ευχαριστεί τον κ. Καποτά για το έργο που επιτέλεσε ως Διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, 15:22