Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με σημαντικές αυξομειώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 11:53
Τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ με σημαντικές αυξομειώσεις
Στο τέλος Αυγούστου θα αναρτηθούν στο Τaxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η εξόφλησή τους θα γίνει σε τέσσερις δόσεις, από Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο, και ίσως να υπάρξει και πέμπτη δόση τον Ιανουάριο του 2018.

Σε ό,τι αφορά στην ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών τιμών των ακινήτων η κα Παπανάτσιου ανέφερε σήμερα ότι η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, γεγονός που, όπως είπε, θα επιφέρει αλλαγές στους συντελεστές του ΕΝΦΙΑ.

«Θα ξεκινήσουμε επιτροπές σε όλες τις Περιφέρειες για να εξετάσουμε τις αντικειμενικές με τις εμπορικές. Θα υπάρχει εκπροσώπηση των φορέων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα πότε θα είναι έτοιμο το Υπουργείο Οικονομικών είπε: «Πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι στο τέλος του χρόνου, όπως είναι και η δέσμευση που έχουμε».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξει αλλαγή και στους συντελεστές, αν αλλάξουν οι αντικειμενικές, ώστε να εισπράττεται από τον ΕΝΦΙΑ το ίδιο ποσό, η κα Παπανάτσιου απάντησε:

«Θα αυξηθούν σίγουρα αναλογικά, σύμφωνα με την κατηγορία της αξίας των ακινήτων που έχουν. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα γίνει, σε ποιες κατηγορίες θα αυξηθούν ή σε ποιες κατηγορίες θα μειωθούν. Σίγουρα το ποσό της είσπραξης θα πρέπει να παραμείνει το ίδιο».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017, 11:57