Την εκτίμησή του ότι το νομοσχέδιο για τον διάδοχο του ν. Κατσέλη θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα, “σε μία εβδομάδα εκτιμώ” εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” Καβάλας.

Αναλυτικά, για το θέμα είπε ότι θα υπάρχει ένα νομοσχέδιο το οποίο με χρηματοδότηση 200 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να πληρώσουν το δάνειό τους αλλά και τις τράπεζες για να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια. “Είναι καλό και για τα νέα ζευγάρια, γιατί μόνο έτσι (αν μειωθούν τα κόκκινα δάνεια) θα μπορέσουν να δανείζουν οι τράπεζες στο μέλλον”, ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδέχθηκε επίσης ότι δεν αρκεί η σύγκριση με το παρελθόν. Δεν είναι μόνο ότι βγάλαμε τη χώρα από το πρόγραμμα, αυτά είναι τα στοιχειώδη, είπε. Πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνουμε την ανάπτυξη βιώσιμη και η κοινωνία να πορευθεί μαζί με την ανάπτυξη.

Επίσης ο ΥΠΟΙΚ στην ίδια συνέντευξη ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:
•         Το οικονομικό μοντέλο που αντιπροσωπεύει η ΝΔ δεν είναι κάτι καινούριο. Όλες οι χώρες του Νότου πριν την κρίση είχαν μεγάλη ανεργία και φτωχό κοινωνικό κράτος. Θεωρώ ότι στη σύγχρονη εποχή πρέπει να έχεις ένας αναπτυξιακό σχέδιο προσαρμοσμένο στην Ελλάδα και στην πληθώρα μικρών επιχειρήσεων.

Εμείς έχουμε και ένα άλλο πιστεύω, ότι μπορείς να βοηθήσεις την απασχόληση για να έρθουν οι επιχειρήσεις. “Δεν βλέπω ο κ. Μητσοτάκης πως θα χρηματοδοτήσει το σχέδιό του” ανέφερε δεδομένης της κοστολόγησης από τον κ. Χουλιαράκη στα 5 δισ. ευρώ για το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

•         Οι σοβαροί πολιτικοί και δημοσιογράφοι θα πρέπει να σταθούν στο ύψος τους και “να μην τσιμπάνε με Fake News”  

•         Έχουμε ένα σχέδιο, μία αναπτυξιακή στρατηγική για την δικαιοσύνη, τη δημόσια διοίκηση, το περιβάλλον των επενδύσεων, είπε. Δεν είναι έκθεση ιδεών αλλά έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις με χρονοδιάγραμμα. Θα το προωθήσουμε τους επόμενους μήνες. Έχουμε πρόβλημα να χωρέσουμε όλα αυτά τα νομοσχέδια στον κοινοβουλευτικό χρόνο, ανέφερε.  

•         Για το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση που του τέθηκε από καταστηματάρχη είπε ότι όταν η οικονομία έχει χάσει το 27% του ΑΕΠ είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για πάρα πολύ κόσμο. Αλλά μία σοβαρή κυβέρνηση βάζει προτεραιότητες. Μειώσαμε αδικίες στους ελεύθερους επαγγελματίες και προωθήσαμε το επίδομα στέγασης και άλλες κοινωνικές δαπάνες, είπε για τις κυβερνητικές επιλογές.

•         Μιλώντας για την συμφωνία των Πρεσπών, την υπερασπίστηκε για τις οικονομικές προοπτικές που παράσχει στην Β. Ελλάδα με το άνοιγμα των συνόρων και τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίνει. Δεν καταλαβαίνω το ΚΙΝΑΛ και την ΝΔ που υποστηρίζουν εδώ και χρόνια την εύρεση λύσης για την στάση τους στο θέμα, είπε. Ελπίζω να μην φανεί μία άνθηση της ακροδεξιάς με αυτή την ατζέντα, πρόσθεσε.

•         “Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει ένα κόμμα της αριστεράς” ανέφερε μιλώντας για πιθανές συνεργασίες. Το ΚΙΝΑΛ πληρώνει τη στάση του, είπε, για αυτό και πολλοί άνθρωποι από το χώρο αυτό μας προσεγγίζουν. Είναι φυσικό πολιτικό φαινόμενο μετά από μία τέτοια κρίση να υπάρχουν ανακατατάξεις, θα υπάρχουν και στο μέλλον, ανέφερε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης