Στην παραδοχή ότι θα υπάρξουν αυξήσεις στην επιβάρυνση του ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε ορισμένες λεγόμενες «λαϊκές» συνοικίες προέβη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022.

Όπως είπε, «θα έχουμε αυξήσεις, πολύ μικρές» -όπως τις χαρακτήρισε – «της τάξεως των 20 ευρώ ή λιγότερο σε ορισμένες λαϊκές συνοικίες και λίγο μεγαλύτερες αυξήσεις σε περιοχές που αναβαθμίστηκαν εμφανώς τα τελευταία χρόνια, όπως πράγματι έχει συμβεί στην Καλλιθέα, στην περιοχή γύρω από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Και αρκετά μεγαλύτερες αυξήσεις σε περιοχές όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυξήσεις επίσης θα υπάρξουν στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας, ενώ, σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, στο 4ο, το 5ο και το 6ο διαμέρισμα που περιλαμβάνει γειτονίες όπως Σεπόλια, Κολωνό, Ακαδημία Πλάτωνος, Κυψέλη, Πλατεία Αμερικής, Πατήσια, «δεν έχουμε καμία αύξηση, έχουμε μόνο μειώσεις και όσα δεν μειώνονται παραμένουν σταθερά. Σε άλλους δήμους στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε καμία αύξηση σε καμία ζώνη, αλλά μόνο μειώσεις. Σε άλλους δήμους, όπως η Σταυρούπολη, Πολίχνη, Κορδελιό, καμία αύξηση και μόνο μειώσεις».

Με βάση τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο υπουργός Οικονομικών, από το σύνολο των φορολογουμένων «μόνο 108.000 άτομα θα έχουν αύξηση πάνω από 100 ευρώ και μόνο 208.000 άτομα θα έχουν αύξηση πάνω από 50 ευρώ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης