Βεσυρόπουλος: Από τον φόρο τελικά θα εκπίπτουν οι δαπάνες ανακαίνισης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 17:55
Βεσυρόπουλος: Από τον φόρο τελικά θα εκπίπτουν οι δαπάνες ανακαίνισης

Από τον φόρο εισοδήματος (σ.σ. και όχι το εισόδημα) θα αφαιρείται το 40% του κόστους ανακαίνισης κτιρίων, όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος κατά την διάρκεια της ομιλίας του επί του Προσχεδίου Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επανέλαβε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής την ικανοποίηση του οικονομικού επιτελείου για την πορεία των εσόδων, αναφέροντας ότι τον Σεπτέμβριο ήταν αυξημένα κατά 125 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Όπως σημείωσε «αυτό είναι σημαντικό γιατί τον μήνα αυτό οι πολίτες έχουν μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις».

Υπενθύμισε ότι τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή το νέο φορολογικό πλαίσιο με τις φοροελαφρύνσεις προς φυσικά πρόσωπα και εταιρείες (μείωση συντελεστή από το 22% στο 9%, μείωση του φόρου μερισμάτων από το 10% στο 5% και μείωση της προκαταβολής του φόρου που βεβαιώθηκε φέτος στα εταιρικά σχήματα κατά 5% . Για το τελευταίο ο κ. Βεσυρόπουλος είπε πως θα φανεί στην τελευταία δόση καταβολής του φόρου τέλος Γενάρη.

Παράλληλα, το υπουργείο προσδοκά έσοδα ύψους 142 εκατ. ευρώ από την αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες περιοχών με "φτωχές" αντικειμενικές αλλά "πολυτελή ακίνητα" (σ.σ. τουριστικές περιοχές) και άλλα 73 εκατ. ευρώ από το διαδικτυακό στοίχημα.

Αιχμές, αλλά σε χαμηλούς τόνους για την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής ως προς την ανάπτυξη άφησε ο βουλευτής Μπάμπης Παπαδημητρίου ζητώντας ταχύτερους ρυθμούς στις μεταρρυθμίσεις. «Εμείς λέμε πως πρέπει να γίνουν πολλά πολύ πριν την επόμενη άνοιξη. Η κοινωνία και η χώρα πρέπει να ξέρει που βαδίζει, πρέπει να πάμε σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Ευτυχώς είμαστε σε καλή ρότα» τόνισε.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019, 17:55