Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για τη λήψη του σήματος πιστοποίησης των αγροκτημάτων τους, ως πολυλειτουργικά, γνωστοποιήθηκε στη σημερινή 2η Σύνοδο των Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων της χώρας, στην Αθήνα. Στη Σύνοδο δόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και οι συμμετέχοντας συμπλήρωσαν τα απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να λάβουν τις πιστοποιήσεις.

Όπως εξήγησε εκ μέρους του γραφείου του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Φάνης Γεωργόπουλος, με αφορμή την ΚΥΑ που αφορά τα πολυλειτουργικά και τις τροποποιήσεις, στις οποίες προέβη το υπουργείο, η απόκτηση σήματος δεν θα συνοδεύεται πλέον από την καταβολή τέλους 300 ευρώ, ενώ η διαδικασία πιστοποίησης θα περιλαμβάνει λιγότερα δικαιολογητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Πολυλειτουργικά Αγροκτήματα έχουν δημιουργηθεί από πολιτικές του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (προγράμματα LEADER, ΟΠΑΑΧ, Αγροτουρισμός κ.λπ.) ενώ η λειτουργία τους και η πιστοποίησή τους κωδικοποιείται με την ΚΥΑ 543/34450 (ΦΕΚ Β’ 1145/03-04-2017) του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Όπως μάλιστα σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας (ΣΕΑΕ), Νίκος Φραντζεσκάκης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο προϊόν “το Ελληνικό Αγρόκτημα”, και έτσι να αναδειχτεί ένα νέο Μοντέλο Επιχειρηματικής Γεωργίας, με ευεργετικές ωφέλειες στις τοπικές οικονομίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης